Agnieszka Bandura

Dietetyk kliniczny - absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego  oraz Uniwersytetu Jagiellońskiego. Ukończyła też studia podyplomowe Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Dietetyka Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia. Uczestniczka zaawansowanego kursu dietetyki prowadzonego przez Akademię Dietetyki oraz licznych kursów organizowanych przez Warszawski Uniwersytet Medyczny. Ma wieloletnie doświadczenie w zawodzie. Dzięki indywidualnemu podejściu pomogła setkom pacjentów osiągnąć cele terapeutyczne. Do wszystkich problemów żywieniowych podchodzi w ujęciu interdyscyplinarnym. Prowadziła wiele prelekcji z zakresu profilaktyki chorób niezakaźnych. Duży nacisk kładzie nie tylko na indywidualnie dobrane składniki diety, ale także motywację oraz wyjaśnienie wszystkich zagadnień związanych z danym problemem. Wciąż podnosi kwalifikacje uczestnicząc w licznych konferencjach i wykładach poświęconych problemom żywieniowym.